Derfor er det vigtigt, at du ikke springer tandlægen over

Dette indhold er sponsoreret

Tandlægerne er eksperter i at forebygge og behandle tandsygdomme, og de kan også give dig gode råd om, hvordan du passer bedst på dine tænder. De fleste har derfor en god grund til at gå til tandlægen regelmæssigt, men alligevel er der mange, der ikke føler, at det er nødvendigt. Mange tror fejlagtigt, at de kun skal gå til tandlægen, hvis de har ondt i tænderne eller for eksempel skal have en ny tandkrone. Hvad koster en tandkrone? tænker du måske. Faktisk koster en tandkrone slet ikke så mange penge, som du måske frygter. For hvis du husker at gå jævnligt til tandlægen, vil du få foretaget en undersøgelse, så eventuelle problemer kan blive opdaget i tide.

Tandlægen kan behandle problemer, før de bliver mere alvorlige

Tandlægen er en vigtig del af ens sundhed, og det er derfor vigtigt, at man sørger for at få booket tid hos tandlægen jævnligt. Tandlægen kan behandle problemer med dine tænder og tandkød, før de bliver mere alvorlige. Det kan for eksempel være, at du har en tand, der er så ødelagt, at det er nødvendigt at få sat en tandkrone på. Det kan også være en god idé, at få påsat en tandkrone, hvis du på baggrund af en stor fyldning er i risiko for, at din tand knækker. Yderligere kan det være, at du ønsker en tandkrone af kosmetiske årsager. Uanset hvad kan en tandlæge hjælpe dig med at få påsat tandkronen, så der kan blive rettet op på den tand, der kunne trænge til en kærlig hånd. 

Hvad kan der ske, hvis man ikke går til tandlægen?

Hvis man ikke går til tandlægen, kan der ske en række forskellige ting. For det første kan det give anledning til, at man får dårligere tænder, og at man derfor vil have mere besvær med at bide igennem maden, hvorfor en tandkrone kan være en rigtig god og vigtig investering. For problemer med tænderne kan i sidste ende give anledning til, at man får problemer med fordøjelsen. Derudover kan det også give anledning til, at man får huller i tænderne, som kan give smerter. Endeligt kan bakterier fra munden komme ind i blodbanerne, hvilket i værste fald kan give infektioner i andre dele af kroppen.

Tandlægen kan finde problemer i din mund, som du ikke kender til

Tandlæger kan finde problemer i munden, som man ikke selv kan se eller mærke. De kan se tegn på sygdomme og skader, som man måske ikke selv kan se. Det er derfor vigtigt at gå til tandlægen jævnligt, så man får undersøgt sin mund og får rettet op på eventuelle problemer. Tandlæger kan også give råd om, hvordan man bedst passer på sine tænder, så man undgår at få problemer med dem.

Det er altså afgørende for din sundhed at gå til tandlægen, så du kan få en professionel vurdering af dine tænder, som tandlægen kan rette op på, for eksempel ved at påsætte en tandkrone.