Guide til behandling med Botox

Dette indhold er sponsoreret

Botox har i efterhånden en del år været en populær behandling hos folk, der ønsker at mindske synlige tegn på aldring. Det er der også god grund til. Botox har nemlig mange fordele: det er simpelt, sikkert og effektivt, og i langt de fleste tilfælde er det ikke til at se, at der er givet en Botoxbehandling. Der er dog nogle ting, som er gode at vide før du vælger Botox behandling. Specielt hvis du ikke ved noget om behandlingen i forvejen. Denne artikel indeholder en kort guide til Botox behandling, og gør dig klogere på de vigtigste ting, du bør vide i denne forbindelse.

Hvad er Botox, og hvordan virker det?

Helt basalt er Botox et muskelafslappende stof, der går ind og blokerer for nerveimpulserne til musklerne. Det bliver givet som en lille indsprøjtning med en tynd nål, og oftest er det i ansigtet at Botoxindsprøjtninger gives. Når musklerne ikke længere kan trække sig sammen, vil huden omkring dem blive mere glat og jævn. Dette er blandt andet én af grundene til, at mange får Botox i ansigtet, da det er her små linjer og rynker tit dukker op fx i panden, ved øjnene og fra næsen ned til munden. Botox bliver derfor også af de fleste betragtet som en skønhedsbehandling eller en anti-age behandling. Det bør dog, som med mange andre behandlinger, blot være ét element i en ellers sund og balanceret livsstil.

Hvorfor vælge Botox?

Botoxbehandlinger er én af de mest populære kosmetiske behandlinger på markedet. Mange har måske hørt om, at mange kendte får foretaget denne slags behandlinger, og set billeder heraf i ugeblade og på nettet. Botoxindsprøjtninger bruges til at udjævne rynker og give huden et mere ungdommeligt udseende. Botox virker som nævnt ved at blokere nerveenderne, der forårsager muskelspændinger. Når musklerne slapper af, bliver rynkerne mindre synlige. Det er derfor på ingen måde en stor og krævende behandling, og den kan laves relativt hurtigt på omkring 15 minutter, og der behøves ingen bedøvelse. Behandlingen er desuden meget sikker og effektiv, og de fleste oplever ingen bivirkninger – højst lidt ømhed, hævelse og rødme. Hvilket gør Botox til et optimalt valg, når man gerne vil opnå et friskere og yngre udseende på en hurtig, billig og effektiv måde.

Hvordan foregår en Botoxbehandling?

Botoxbehandlinger bør altid udføres af en kvalificeret og uddannet læge eller sygeplejerske. Derfor skal du altid sikre dig, at den klinik, du går vælger, er professionel og har de fornødne tilladelser. Behandlingen foregår ved, at man får indsprøjtet botulinum toxin i de områder af ansigtet, hvor man ønsker at mindske rynker. Behandlingen virker i de fleste tilfælde i 3 til 6 måneder. Herefter skal man have en ny behandling for at opretholde effekten. Efter en behandling oplever folk typisk så godt som ingen eller meget få bivirkninger, og du vil kunne fortsætte dine daglige aktiviteter som normalt, såsom at gå på arbejde lige efter, eller dyrke sport.