Sådan bruger man selvbruner med omtanke

Dette indhold er sponsoreret

Ventetiden på sommersolens tan kan være lang, og din tålmodighed er sat på en hård prøve, for du vil virkelig gerne kunne vise dine ben frem i en let sommerkjole. Du kan imidlertid hjælpe gløden lidt på vej med selvbruner. Selvbruner er et produkt, som kan påføres huden på ben og arme, krop og i ansigt for at give en gylden eller brun farve. Selvbruner indeholder sukkerstoffet DHA, som er det, der farver huden. DHA er i sig selv ikke er farligt. Man skal dog være opmærksom på, at selvbruner ikke giver beskyttelse mod solen. Herudover kan produktet indeholder stoffer, som f.eks. parfume og konserveringsstoffer, som nogle ikke tåler.  Derfor skal man vælge sin selvbruner med omtanke.

Sådan får du det bedste resultat

Mange synes, at det er svært at påføre selvbruner så det ser naturligt og jævnt ud. Hvis man følger nogle få gode huskeregler, kan man imidlertid sagtens få et pænt og godt resultat. Først og fremmest skal man sørge for at påføre cremen på et rent underlag, som er fri for døde hudceller. Tag derfor et bad og skrub dig godt inden du begynder på processen. Efter badet skal du fugte din hud med en god fugtighedscreme. Har du for eksempel store, tørre områder på huden, så vil huden suge ekstra meget farve fra selvbruneren. En sund og velfugtet hud vil derimod sikre, at resultatet bliver pænere og mere ensartet. Herefter kan du begynde påføringen, der hvor du har tænkt dig at bruge din selvbruner.

Er det farligt at bruge selvbruner?

Selvbruner kan som tidligere nævnt indeholde stoffer, der kan påvirke din hud og helbred. Hvis du lider af astma, allergi eller sensitiv hud bør du dog tale med din læge før du bruger spraytan. Hvis du vælger at spraye selvbruner på bør du undgå at indhalere stofferne.

Brug af selvbruner kan medføre alvorlige allergiske reaktioner.  Hvis man er uheldig og oplever irritation eller andre hudproblemer ved brug af selvbruner, skal man omgående stoppe med at bruge produktet og kontakte sin læge. 

Naturlige alternativer til selvbrunere

Hvis man helst undgår selvbruner, findes der alternativer til selvbrunere. Nogle populære erstatningsprodukter til selvbrunere inkluderer:

– Henna er et pulver, der udvindes af planten Lawsonia inermis, og som har været brugt i århundreder til at give huden en dyb brun farve.
– Kakaopulver indeholder flavonoider, der beskytter huden mod solens skadelige stråler, samtidig med at det giver huden en flot brun farve.

Man kan også bare væbne sig med tålmodighed, og så passe huden med fugtighedscreme og solcreme. Solcreme beskytter ikke kun din hud mod solens skadelige stråler, men giver også din hud en naturlig fin farve på sigt.