Asmanex Twisthaler – Til forbyggende behandling af astma


Asmanex Twisthaler er en medicin til forbyggende behandling af astma hos voksne og unge over 12 år. Twisthaler er navnet på en flerdosis, tørpulver-inhalator. Den virker ved indånding og giver en ensartet dosis. 

Asmanex Twisthaler er et såkaldt inhalations-steroid (binyrebarkhormon til indånding). Inhalations-steroider er basisbehandlingen til at forebygge alle former for astma bortset fra mild astma med sporadiske anfald (højst symptomer 2 gange om ugen). 

Asmanex Twisthaler er på recept og blev markedsført 26. maj 2003.

Hvordan virker Asmanax Twisthaler?

Det virksomme stof i Asmanex Twisthaler er mometasonfuroat. Det bliver bl.a. brugt i steroidcreme og næsespray. Mometasonfuroat hæmmer den kroniske betændelse i luftvejene (bronkierne), som er årsagen til astmaen. Resultatet er færre symptomer og færre anfald. Du skal dog regne med, at der går flere uger fra behandlingen starter, eller fra din dosis bliver justeret, før din læge kan vurdere den maksimale effekt 

Fordele og ulemper?

Fordelen ved Asmanex Twisthaler skal angiveligt være, at du kan nøjes med at tage medicinen 1 gang dagligt. 

Bivirkningerne svarer til de øvrige inhalationssteroider. De mest almindelige er, at du kan blive hæs og få svamp i munden. Du kan undgå at udvikle svamp i mund og svælg, hvis du er omhyggelig med at skylle munden med vand eller børste tænder, efter at du har inhaleret medicinen. 

Er Asmanex Twisthaler bedre end andre lignende slags medicin?

Asmanex Twisthaler virker mindst lige så godt som andre inhalationsbehandlinger.

Seneste artikler