Avamys – Medicinsk behandling af allergisk snue eller høfeber


Avamys er medicin til behandling af allergisk snue, også kendt som høfeber. Høfeber viser sig ved periodevise anfald af røde kløende øjne, som løber i vand, stoppet næse, der løber konstant med vandig snue og klør samt ofte talrige nyseanfald i træk. Undertiden kommer der irritation i svælget under anfald med ru hals og hoste. 

Indholdsstoffet i Avamys virker ved at dæmpe immunsystemets aktivitet. Herved afgives færre af de stoffer, som fremkalder symptomerne. 

Avamys er en næsespray. Ved høfeber anvendes sprayen en gang om dagen med to pust i hvert næsebor. Næsesprayen kan anvendes af voksne og børn over 6 år.

Recept eller håndkøb?

Avamys er på recept

Avamys er ikke sammenlignet med andre lægemidler på markedet mod høfeber.

Undersøgelser har vist, at medicinen havde en bedre virkning end snyde-medicin (placebo) til behandling af høfeber. Der er ligeledes blevet påvist en hurtig indsættende virkning af Avamys i forhold til andre lægemidler på markedet mod allergisk rhinitis. Symptomerne på høfeber begynder at aftage 8 timer efter den første dosis Avamys. 

I en undersøgelse forekom næseblod i let grad hos hver 10. af de patienter, der fik snydemedicin (placebo), mens det forekom hos hver 5. af dem, der fik Avamys. 

Avamys er ikke undersøgt hos gravide. Det frarådes derfor at anvende medicinen under graviditet. 

Prisen for en dags behandling med Avamys er 4,07 kr., hvilket er næsten den samme eller en smule højere andre næsesprays mod høfeber. Avamys bør højst anvendes i en uge ad gangen

Seneste artikler