Nye fliser i indkørslen? Det skal du være opmærksom på

Trænger du til at få lagt nye fliser i indkørslen? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, alt efter om du vælger at lægge dem selv eller få hjælp af en professionel.

Hvad koster nye fliser i indkørslen?

Det første du skal være opmærksom på, hvis du skal have lagt nye fliser i indkørslen, er, hvad det koster. Prisen afhænger af indkørslens størrelse, typen af fliser samt omfanget af opgaven.  Derudover afhænger prisen af, om du selv lægger fliserne eller om du får et firma til det. Hvis du vælger et firma, kan der være stor forskel på prisen. Det kan derfor godt betale sig at indhente en række tilbud på fliselægning i indkørslen hos forskellige brolæggere og anlægsgartnere, da der kan være mange penge at spare.

En almindelig indkørsel på 50 m2 vil som regel koste i omegn af 30.000 kr. inkl. moms, men der kan som sagt være store prisforskelle alt efter hvilket firma, du vælger.

Hvis du gør-det-selv

Det billigste er selvfølgelig at lægge dine nye fliser selv. Dermed er materialerne den eneste udgift.

Hvis du vælger at lægge dine nye fliser i indkørslen selv, er det første du skal gøre, at lave en grundig opmåling af den nye indkørsel og efterfølgende udgravning. Det er helt afgørende, at fundamentet er på plads. Fundamentet består typisk af stabilgrus, når der er tale om en indkørsel.

Når der er styr på opmålingen og fundamentet, skal det stampes med en pladevibrator. Herefter påbegyndes afretningen. Først når der er helt afrettet, kan selve lægningen af fliser begynde.

Synes du, det lyder besværligt og omfattende, anbefales det at få hjælp af en, som har prøvet at lægge fliser før, eller hyre en professionel anlægsgartner eller brolægger.

Hvis du hyrer en professionel

Hvis du vælger at hyre en professionel anlægsgartner eller brolægger til at lægge dine nye fliser i indkørslen, skal du ikke bekymre dig om hverken opmåling, fundament eller afretning. Alt det sørger håndværkeren for.

Det eneste du skal sørge for, er at få indhentet et så godt tilbud, som muligt.