Hvad er collagen?

Dette indhold er sponsoreret

Collagen er et protein, der findes i kroppen. Det giver styrke til led, hud og knogler. Collagen har mange forskellige funktioner i kroppen, men det er især vigtigt for at holde huden sund og smidig. Derudover kan collagen også have en positiv effekt på leddene.

Sådan finder du den rigtige collagen-kilde

Collagen er et protein, der findes i kroppen, og som har mange forskellige funktioner. Collagen sørger blandt andet for at holde huden sund og smidig, samt at styrke led, knogler og tænder. Derudover kan kollagen også have en positiv effekt på ens hår og negle. Det er dog ikke alle, der har den nødvendige mængde af collagen i kroppen, ligesom med vitaminer. Derfor kan du med fordel tage collagen som et kosttilskud i form af pulver, tabletter eller kapsler. Du kan eksempelvis købe kollagenpulver med smag, som du blander i vand.

Collagen – naturens egen filler

Collagen er et protein, der findes i kroppen, og som har mange forskellige funktioner. Collagen har blandt andet en stor betydning for hudens struktur og elasticitet. Derudover spiller collagen også en rolle for knoglerne, leddene og musklerne. Man kan sige, at collagen er naturens egen filler. Dette skyldes, at kollagen har en stor virkning på huden. Kollagen giver nemlig huden struktur og elasticitet, og derfor bliver huden mere smidig og fast, og af den grund minimerer det rynker i huden. 

Hold dine led velfungerende og komfortable

Led er en vigtig del af kroppen, og derfor er det også vigtigt at holde dem velfungerende. Led kan godt blive ømme og smertefulde, hvis de ikke bliver brugt nok, eller hvis man udsætter dem for for meget belastning. Derfor er det en god idé at lave nogle øvelser for leddene, så de kan blive smidige og styrke bevægeligheden. Dette kan man gøre ved at lave cirkelbevægelser med armene, eller ved at dreje hofterne rundt i en cirkel. Man kan også tage et varmt bad for at få leddene til at slappe af. Hvis man har ondt i leddene, så kan det være en god idé at bruge nogle af de produkter, der findes på markedet til netop dette formål – eksempelvis collagenpulver, som bidrager til at styrke leddene. Du kan finde et kollagenpulver, hvor der er tilsat ekstrakt fra Boswellia Serrata-planten, som bidrager til at holde dine led sunde og velfungerende under dine træninger.
 

Collagen er et protein, der findes i bl.a. hud, led og brusk. Det har en stor betydning for vores sundhed og helbred.